În anul 2003 în oraşul Frydek-Mistek din Cehia după o reţetă armenească tradiţională a inceput fabricarea prăjiturii Marlenka, un adevărat miracol din miere. Este un produs 100% natural cu un gust excepţional. Deşi nu conţine conservanţi chimici, prăjitura Marlenka rămâne proaspătă 75 de zile la temperatura camerei.
Fabrica din Republica Cehă în 5 ani a crescut în ritm uimitor de la 2 angajaţi la 200, având în prezent o capacitate de 100,000 de prăjituri în fiecare lună. Distribuţia s-a extins pe teritoriul Europei, fiind gustat şi apreciat în:
Produs natural îndulcit cu miere
- fără conservanți
- fără coloranți chimici
- doar ingrediente naturale
- îndulcit cu miere
- miere din Munţii Beskydy
Procesul de fabricare al prajiturii MARLENKA
Prăjitura Marlenka este preparată manual,si se foloseşte miere din Munţii Beskydy. Această performanţă unică se datorează preparării după o reţetă tradiţională armeană.